Zuidpop in De Trucker

Op zaterdag 6 september 2025 organiseren we de vijfde editie van Zuidpop. We zijn nu al aan het nadenken hoe we deze editie gaan invullen. Onze muziekgroep is al bezig met de invulling van de muziekkeuze, en hier gaan we iets speciaals doen.

Op Zuidpop hebben we in de middag 4 slots en in de avond 3 slots die we met artiesten gaan invullen. De eerste twee middagslots gaan we invullen door een voorronde te organiseren. Voor deze voorronde kan je je inschrijven via het onderstaande formulier.

Voorronde, voor wie?

We zullen elke band of artiest die zich bij ons gemeld heeft sinds Zuidpop 2023 benaderen met de vraag of ze mee willen doen met deze voorronde. Het staat elke band of artiest (uitgenodigd of niet) vrij om zich voor deze voorronde in te schrijven. De inschrijving is gesloten!

Momenteel bekijken we alle inzendingen. Alle inschrijvers worden geinformeerd over de keuze na 1 juli 2024.

Groet,
Organisatie Zuidpop

Aanmelden

Ben jij een aankomende, lokale en/of bekende artiest die op Zuidpop wil optreden? Hoe kun je een kans maken om mee te doen? Vul onderstaande formulier in!

Geef ons zoveel mogelijk informatie, een link naar demo’s, zorg ervoor dat er ook een goede video bij zit van een recent live optreden

Waar beoordelen we op? Er zijn een aantal criteria waar we naar kijken:

• Past het bij Zuidpop
• Kwaliteit van de eigen nummers
• Kwaliteit van het live optreden
• Stage performance

Selectie voorronde

Wij zullen uit alle aanmeldingen een selectie kiezen en de vier geselecteerde bands (of artiesten) doen mee met de voorronde in de Trucker. Je krijgt persoonlijk bericht van de organisatie voor 15 juli 2024.

Tijdens de voorronde krijgt elke band de gelegenheid om 25 minuten te spelen. Dit moet hoofdzakelijk eigen werk zijn, als er één leuke cover bij zit is dat prima.

Je speelt tijdens de voorronde over een vaste backline met 2 gitaarversterkers, 1 basversterker en een drumstel. Drummers moeten hun eigen bekkens, snare en kickpedaal meenemen. Als je geselecteerd bent zorg er dan voor, dat je tijdig een goede rider/priklijst opstuurt.

Jury en keuze

De 4 bands (of artiesten) zullen tijdens de voorronde de publieksjury en de organisatiejury moeten overtuigen. De beste twee bands (of artiesten) zullen hier dan gekozen worden.

De prijs is de winst van een van de twee slots Zuidpop 2025. Beide gekozen bands (of artiesten) krijgen een Zuidpop gage van € 200,-. 

De locatie van de voorronde is De Trucker in Pijnacker op zaterdag 16 november 2024.