Menu

Wijkfeest Zuidpop

Twee jaar geleden zijn we in de wijk Tolhek in Pijnacker een muziekfeestje begonnen. Gewoon, omdat we het leuk vonden om in onze eigen buurt ook een muziekfeest te hebben. We hadden eigenlijk geen verwachtingen hoe dit feestje zou lopen. Podium plaatsen, tap neerzetten en wat lokale artiesten uitnodigen, we zien wel hoe het gaat. De sfeer was supergezellig en de stemming zat er goed in. Het publiek was niet meer dan een paar honderd man op het veld en het was het goed te doen. “Tot volgend jaar!” riepen we vol enthousiasme en dit werd met luid gejuich door het publiek ontvangen.

Dorpsfeest Zuidpop

De tweede editie begon als een ramp, Ellen, een van onze vrijwilligsters kwam plots te overlijden. Veel verdriet en onzekerheid. zij was een vaandeldrager en een echte ambassadeur van Zuidpop. Toch hebben we doorgepakt, zeker als eerbetoon aan Ellen. We hebben een goed doel aan het festival gehangen en ons logo permanent verbonden aan de vlinder, als herinnering aan Ellen.

Het werd een superfeest, met bijna een verdubbeling aan bezoekers. Zuidpop stond na dit jaar gewoon op de kaart! Dit hadden we niet aan zien komen. Tegelijkertijd ook een zorg, we hebben immers ook andere feesten in het dorp ten onder zien gaan aan hun succes.

Zuidpop 2.0

Dit jaar zijn we dus toe aan onze derde editie en we merken dat Zuidpop inmiddels al weer behoorlijk leeft. We zitten in een transitie van een muziekfeestje naar een heus festival. En dat brengt verplichtingen met zich mee., zoals het borgen van de veiligheid van de bezoekers, uitgebreide sanitaire voorzieningen en niet onbelangrijk, Zuidpop moet omheind worden. De Gemeente gaf aan dat we voor 2019 één van de grotere evenementen van het dorp (Pijnacker) zullen zijn en dus gelden er strengere veiligheidseisen.
Dat is wel even slikken...

Hulp nodig

Na overleg hebben we (organisatie van Zuidpop) in ieder geval besloten om ook deze uitdaging aan te gaan. We gaan ook dit jaar Zuidpop organiseren, de line-up is al bekend en vanzelfsprekend gaan we aan de slag met de veiligheidseisen. We kunnen echter wel wat extra handjes gebruiken, zeker op de dag zelf. Daarnaast zijn de extra voorzieningen die nodig zijn om Zuidpop te organiseren een aanslag op het budget. We zoeken dan ook nog een aantal sponsoren die ons hierbij een hart onder de riem willen steken. Kunnen we op jullie steun rekenen? Klik op de button om de verschillende mogelijkheden te bekijken.

HOOFDSPONSORSPONSOREN