Young Connection is sinds maart 2018 actief als netwerk van jongeren tussen de 15 en 30 jaar die zich inzetten voor kwetsbare mensen in Pijnacker-Nootdorp. Op Zuidpop 2019 werd er actief gecollecteerd voor Young Connection. Er zijn vier projecten waar jongeren eenmalig of met regelmaat, individueel of in groepsverband aan mee kunnen doen.

Praktische hulp

Eenmalige klussen die in groepsverband plaatsvinden, zoals het opruimen van iemands tuin of helpen bij een verhuizing. Simpele eenmalige klussen die individueel of in duo’s worden gedaan, zoals het uitleggen van de werking van een nieuwe mobiele telefoon bij een oudere of het doen van boodschappen voor iemand die dat tijdelijk niet kan en niemand anders heeft.

Huiswerk-en taal begeleiding

Een vrijwilliger wordt gekoppeld aan een kind of nieuwkomer om op een vast tijdstip en locatie te helpen met huiswerk en de Nederlandse taal.

Maatjesproject

Een vrijwilliger wordt voor een bepaalde periode gekoppeld aan de hulpvrager. Dit kan een bezoekmaatje zijn voor een eenzame oudere of een statushouder die net in het dorp is komen wonen. Nadruk ligt hier op het sociale aspect.

Groepsactiviteiten

Er is veel behoefte aan ontmoeting bij zowel ouderen, nieuwkomers en mensen met een beperking. Jongeren worden ingezet voor bijvoorbeeld sporten met nieuwkomers, wandelen met ouderen, muziekactiviteiten voor diverse doelgroepen en begeleiding bij lokale evenementen. Het doel van Zuidpop is om mensen bij elkaar te brengen met muziek, eten en drinken. Young Connection brengt ook diverse groepen met behulp van jongeren bij elkaar.

Young Connection wil graag via Zuidpop de verbinding leggen met festivalbezoekers en hen op een positieve manier betrekken bij de sociale noden in de gemeente. Er zijn wellicht mensen met hulpvragen (in hun omgeving) en jongeren die iets willen doen voor een ander. www.youngconnection.nl