GROTE PLUIM VOOR BEWONERS VAN IPSE DE BRUGGEN KEIJZERSHOF

Als vaste vrijwilligster voor de activiteiten (Halloween en de wijkfeesten) van wijkvereniging Pijnacker- Zuid heb ik twee jaar geleden kennis gemaakt met een aantal bewoners van Ipse de Bruggen.

Overdag hielpen een aantal stoere mannen mee met sjouwen van materialen en het klaarzetten van tafels en banken. Omdat het twee jaar geleden heel heet was hebben andere bewoners geholpen met het uitdelen van bekers water en met het klaar maken van broodjes voor alle vrijwilligers, geholpen door mij want het was toch wel heel moeilijk hoeveel broodjes met welk broodbeleg op de schalen gelegd moesten worden.

Zaterdag 26 Augustus ben ik weer paraat bij Zuidpop om te helpen achter de bar. Wat ik allang vergeten ben, zijn sommige bewoners van Ipse de Bruggen niet vergeten. Ze herkennen me meteen, rennen naar me toe en vragen of ze me weer mogen helpen mij ondertussen, high fives, boxen en rake schouderklappen gevend.

Ik ben verbaasd dat ze me nog herkennen en het zo leuk gevonden hebben om mee te mogen helpen, maar vooral ben ik ontroerd door hun enthousiasme dat ze zó graag deel willen uitmaken van ons feest. Dus ook hún feestje.

Ik ga direct overleggen met de organisatie en met een begeleidster van Ipse de Bruggen wat we kunnen doen.

Drie bewoners hebben horeca ervaring en staan letterlijk te springen om mee te helpen achter de bar. Ik hoef me niet te bedenken en ga, met goedkeuring van beide partijen, de uitdaging aan. Ik kan dit uiteraard niet alleen en zal af toe afgelost worden door mijn schoonmoeder en vriendin. Ook de vrijwilligers achter de bar zullen hun werkwijze moeten aanpassen, wat geen probleem is. Wat een saamhorigheid.

Drie bewoners van Ipse de Bruggen zullen achter de tafel staan om frisdrank uit te schenken. Ik zal, op bestelling, de flessen frisdrank uit de koelkast halen, de bewoners zullen inschenken en het geheel feestelijk afmaken met een mooi papieren parasolletje. En wat gaat het goed. Wat zijn ze gefocust en wat een blijdschap straalt van deze drie bijzondere mensen af.

Mijn twee uur bardienst is anders verlopen dan ik had gedacht. Heb geen bier getapt, geen wijn geschonken. Heb me de benen uit mijn lijf gelopen met flessen van en naar de koelkast, van en naar de frisdrank tafel. Maar wat heb ik met mijn nieuwe vrienden een wereldavond gehad.

Zuidpop is een wijkfeest. Een feest voor alle bewoners. Wat ben ik trots dat de organisatie dit gezien en gevoeld heeft. Ik kijk nu al uit naar mijn samenwerking met mijn nieuwe vrienden van Ipse de Bruggen op Zuidpop II.

Aimee Pijl