In 2017 werd Zuidpop geboren. Wat begon als wijkfeest voor bewoners van Pijnacker-Zuid en omstreken, is uitgegroeid tot een professioneel festival met meer dan 800 bezoekers waarin lokale muziek bands, foodtrucks en inclusiviteit centraal staan. Een feestje voor iedereen in Pijnacker.

Naast de wijkbewoners van Pijnacker Zuid waren ook de bewoners van Ipse de Bruggen aanwezig en hielpen mee daar waar mogelijk. Van hun talenten en ‘andere’ manier van denken leren wij elk jaar weer. In 2018 en 2019 hebben we het festival zien groeien.

Ons doel is om Zuidpop op een volwassen manier neer te kunnen blijven zetten. We hebben ruim de tijd gehad om na te denken en we gaan in 2023 met ruim 40 vrijwilligers het festival organiseren. Een uniek aantal voor Zuidpop.

Daarnaast Ook hebben we ook de hulp gekregen van de studenten van Inholland Rotterdam. Zij zullen in het kader van hun studie HBO Integrale Veiligheidskunde het veiligheidsplan voor Zuidpop gaan schrijven. Zuidpop als leerschool voor studenten.

De exacte datum van Zuidpop is nog niet bekend, dit zal waarschijnlijk begin september 2023 worden.

Wij hebben er weer zin, in jullie ook?