Volgende editie

6 september 2025, dus nog eventjes geduld. Check hieronder het verhaal van Zuidpop.
dat zijn het aantal dagen tot de volgende editie
6 september 2025

2025: Een jubileum editie

Want 5 jaar is natuurlijk wel een feestje waard. We gaan met dezelfde organisatie en hopelijk ook dezelfde vrijwilligers dit feestje organiseren volgend jaar. 

We gaan weer voor de vertrouwde opstelling in het wijkpark, de stretchtent is goed bevallen net als de locatie van de tap. De eerste voorbereiding voor deze editie beginnen al in februari 2024. We gaan voor maar liefst 7 verschillende bands.

Wat nieuw is bij deze editie is de Zuidpop voorronde. We hebben twee slots gereserveerd voor bands die zich op 16 november in poptempel “De Trucker” naar een slot op Zuidpop kunnen spelen.

Enthousiast geworden na het lezen van de tijdslijn? En zou je het leuk vinden om te komen helpen als vrijwilligers? Stuur dan een mailtje naar info@zuidpop.nl

6 september 2025
2 september 2023

De vierde na vier jaar

en toen was er na 4 jaar ineens weer een vierde editie. We hebben er lang over na kunnen denken, 3 edities ervaring, een nieuwe crew en in totaal bijna 50 vrijwilligers.

Ook de muziek ging op de schop, van 2 bands met indypop/rock en een rock en roll band werden geboekt en het was maar hopen dat het aan zou slaan.

Dit bleek dus een ultiem feestje te zijn met ruim 3.500 unieke bezoekers over de hele dag. Een nieuw record en we staan op de kaart met ons festival.

2 september 2023
31 augustus 2019

De derde.. een pittige

Dit was een pittige voor de organisatie met te weinig vrijwilligers en ook de enige editie met wat regen. Desondanks een mooi festival met ook deze editie weer Pijnackerse namen. De eerste keer ook met hekken rondom het veld, want het werd nu toch wel een echt festival.

31 augustus 2019
1 september 2018

Zuidpop groeit!

We wisten dat we in 2017 de boel hadden wakker geschud maar dat er zoveel mensen zouden komen, een verdubbeling ten opzichte van 2017. Een bijzonder editie ook, een echte tribute voor Ellen die het helaas niet meer mee mocht maken.

Het werd uiteindelijk een hyperlokaal en succesvol feestje met louter Pijnackerse bands. 

1 september 2018
26 Augustus 2017

De eerste!

De stoute schoenen, de eerste stappen van Zuidpop met The Casaband, Bariista, Plunck, the Artistic Team en de hoofdact Batcrab. Er ging veel fout (stroom), we hebben veel gelachen en veel geleerd. Het smaakte naar meer. Maar altijd voor en door wijkbewoners!

Naast de wijkbewoners van Pijnacker Zuid waren ook de bewoners van Ipse de Bruggen aanwezig en hielpen mee daar waar mogelijk. Van hun talenten en ‘andere’ manier van denken leren wij elk jaar weer. 

26 Augustus 2017
4 juli 2015

Muziek in het wijkpark

Zuidpop is een initiatief van de wijkvereniging Pijnacker-zuid en is eigenlijk per toeval ontstaan. In 2014 is er een wijkfeestje georganiseerd in het wijkpark Tolhek en naast een waterspektakel, braderie en diverse spellen traden hier diverse artiesten op. 

Onder andere Noukje (Later Nouked) en Kiss Licks. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat we in 2015 (zonder dat we het wisten) ook al een Zuidpop hadden. Geen flyer maar we hebben nog wel de foto’s als bewijs..

4 juli 2015