Menu

Collecte Zuidpop levert ruim 337 euro op voor Young Connection

De collecte die tijdens festival Zuidpop op 31 augustus in Pijnacker werd gehouden, heeft € 337,68 opgeleverd. Het geld gaat dit jaar naar jongeren vrijwilligersnetwerk Young Connection, dat sinds anderhalf jaar jongeren inzet als vrijwilliger voor kwetsbare mensen in Pijnacker-Nootdorp.

Aimee Pijl van Zuidpop is blij met de opbrengst: “We zijn trots dat we met alle bezoekers zo’n mooi bedrag hebben opgehaald.” Tijdens het festival op 31 augustus in wijkpark Tolhek, gingen de collectebussen driemaal rond. Young Connection was zelf ook aanwezig met een standje en drie vrijwilligers hebben op het podium kort verteld wat ze doen. Vrijwilliger Cindy geeft huiswerkbegeleiding aan een Eritrees jongetje, Michelle bezoekt wekelijks een oudere dame aan huis en Hicham is betrokken bij activiteiten voor bewoners van de Weidevogelhof. Het vrijwilligersnetwerk zet het gecollecteerde geld in voor projecten ‘bezoekmaatje voor ouderen’ en ‘taalmaatje voor nieuwkomers.’

Het was de derde editie van Zuidpop en de eerste keer dat er een lokaal goed doel werd verbonden aan het festival. Aimee Pijl: “In het vroege voorjaar deden we een oproep. We hadden gedacht dat misschien één of twee doelen zich zouden melden, maar het waren er maar liefst negen. Uit de negen hebben we Young Connection gekozen omdat ze de verbinding zoeken tussen groepen in Pijnacker-Nootdorp, bijvoorbeeld tussen jongeren en ouderen. Wij willen met Zuidpop ook graag mensen aan elkaar verbinden, dus dat sloot mooi aan.”

Buitje

De derde editie van Zuidpop was volgens de organisatie wederom een geslaagd feest. Ondanks één buitje aan het begin van de avond, was de opkomst goed: ruim 1.600 bezoekers over de middag en avond. Optredens waren er van De Guyterband, DJ Robin, de band Nouked en dj’s De Buren van Armin.

Zuidpop 2019

De organisatie kreeg dit jaar te maken met extra veiligheidsvoorschriften vanuit de gemeente. Zo werden er voor de eerste keer hekken rond het festivalterrein geplaatst. Ook de aanwezigheid van zeven beveiligers was nieuw voor Zuidpop. De open en gezellige sfeer is gelukkig behouden gebleven. De organisatie geeft aan: “We hebben Zuidpop nooit op deze manier kunnen neerzetten zonder alle sponsoren, de foodtrucks, de vrijwilligers van Ipse de Bruggen en allen anderen gedreven vrijwilligers die zich keihard ingezet hebben." "De organisatie van Zuidpop kan dan ook terug kijken op een zeer geslaagd feest!"

HOOFDSPONSORSPONSOREN